Sykling

Opplev Norges vakre natur fra sykkelsete. Opplev fjord, fjell og stølslandskap og fyll lungene med frisk luft.
Eventyrveien er et eldorado for deg som ønsker å bruke sykkelen i ferien. Her finnes en stor variasjon av sykkelruter som gir muligheter for alle.

Norges mest populære sykkelruter, Rallarvegen, fra høyfjellsnatur ved Haugestøl eller Finse til frodig dal-og fjordlandskap i Flåm. Turen kan forlenges til Voss og Bergen eller kombineres med sykkelruter i Hallingdal.

I Hallingdal er rundturer som er gradert og godt skiltet. Du kan sykle familieturer på lette fjellveier eller på mer krevende stier hvor du utfordres på koordinasjon og balanse.
Med et nett av gode stølsveier og stier er Hallingdal kanskje Norges beste fjellområde for tursykling.
Downhill og free-riding: lek og moro for alle. Finn frem barnet i deg og prøv en av sykkelparkene langs Eventyrveien. Sommerheisen tar deg og sykkelen til topps, og herfra er det et utall av frikjøringsmuligheter i heisanleggene Geilolia Sommerpark på Geilo og Hemsedal Bike Park i Hemsedal.

Vi ønsker deg god tur!

Forslag til sykling:

  1. Sykling på Reineskarvet: rute er 65 km lang og begynner og ende ved Birkelund Camping.
    Klikk på Reineskarvet for en utførlige beskrivelse med bilder.
    Med takk til Paul Bink som har sykler rute for oss og har gjøre beskrivelse med bilder.
  2. Rallarvegen: klikk på Rallarvegen for flere informasjon om spesielle sykkelture.
  3. Einset til Raggsteindalen: rute begynner ved Einset, omtrent 2 km vest for Myrland. Turen (12 km) går i lett, fint høyfjellsterreng langs Strandavatnet.
  4. Holsfjorden Rundt: start i Hagafoss eller Hol sentrum. Lett sykkeltur som går på stille, fredelig bygdeveg på sørsida av fjorden og følger gang-og sykkelvegen på nordsida. Fint å kombinere turen med et besøk på Hol bygdemuseum og/eller Hol gamle kyrkje. Vær obs på badestranda ved Stensheim hvis været er varmt! Lengde 10 km.

I kiosken vi har informasjon og beskrivelse fra syklingruter på Hallingskarvet, Reineskarvet, Hardangervidda og Hallingdal.
Vi har mountainbikes / sykler du kan låne.

kilde: Paul Bink, Rallarvegen, turkart Hol
Mol Travel Campings Noorwegen
Mol Travel Campings Noorwegen