Eventyrveien

Norge er kjent for sin vakre og storslåtte natur. Kombinasjonen av fjord, fjell, fosser og breer gjør Norge til et reisemål i verdensklasse. Eventyrveien er en reise i dette kontrastfylte og vakre landskapet. Turen fra øst går gjennom Hallingdal over fjelloverganger til vakkert og mektig fjordlandskap i Sogn og Hardanger. De flotte naturopplevelsene krydes med et bredt utvalg av spennende aktiviteter og kulturtilbud i Norges best tilrettelagte reiselivsregion. Med utgangspunkt i Eventyrveien kan du besøke tre attraksjoner som er med på UNESCOs verdensarvliste: Urnes Stavkyrkje, Nærøyfjorden og Bryggen i Bergen. Langs Eventyrveien finnes det mange vakre veistrekninger med flott natur som gjør selve reisen til en opplevelse. Her er mange muligheter til fotostopp ved flotte utsiktspunkt og ved mektige fossefall.

Hallingskarvet og Hardangervidda nasjonalpark

La deg imponere av store åpne vidder med panoramautsikt i flere kilometers omkrets i Norges største nasjonalpark – Hardangervidda nasjonalpark. Fjellet i Hallingdal og Hallingskarvet og regionen for øvrig har et variert terreng som er svært godt tilrettelagt for vandring på egen hånd eller med guide.

Fiske

Nystekt fjellørret eller sjøfiske i fjordene? Kjenn lykken bruse i kroppen i det det napper i stanga og du kan dra opp en stor flott fisk! Enten du liker å prøve lykken som sportsfisker i en av Norges beste ørret- eller lakseelver, campe ved et av fjellvannene i Hallingdal eller Hardangervidda eller sjøfiske i fjordene, vil du finne fiskelykken langs Eventyrveien.

Vandring

Det er ikke den fysiske aktiviteten som tar pusten fra deg, men den storslagne naturen!
Føl stillheten og la naturens ro gi deg energi og minnerike opplevelser. Med korte avstander mellom fjell og fjord finns det mange fantastiske område å vandre i, alt fra flere dagers turer til times turer. Opplev gleden av å vandre i høyfjellslandskap, langs elver og fiskevann, gjennom daler, langs blågrønne fjorder og på stier i frodige frukthager.

Sykling

Eventyrveien er et eldorado for deg som ønsker å bruke sykkelen i ferien. Her finnes en stor variasjon av sykkelruter som gir muligheter for alle. Alt fra rolige stølsveier til down hill sykling i sykkelparkene, på Geilo og i Hemsedal. Hol, Geilo, Gol/Golsfjellet, Nesbyen, Hemsedal og Bergsjøområdet i Ål er egne sykkeldestinasjoner som har tilrettelagt sykkelutleie, turforslag med kart og rundturer og sykkelutleie som er gradert og godt skiltet. Prøv gjerne å ta sykkelen på fergene og nyt utsikten til du tar fatt på neste sykkeletappe. Rallarvegen er Norges mest populære sykkelrute fra høyfjellsnatur ved Haugestøl eller Finse til frodig dal- og fjordlandskap i Flåm. Turen kan forlenges til Voss og Bergen eller kombineres med sykkelruter i Hallingdal.

Flå-Nesbyen-Gol-Hemsedal-Ål-Hol-Geilo

Flå er porten til Eventyrveien når de kommer fra øst. Her finner du bl.a. Bjørneparken hvor du møter ville dyr som bjørn, elg, rådyr, tiur, og krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr.

Nesbyen er nærmeste nabo til Langedrag Naturpark, Hallingdal Museum, Gardnos Meteorittkrater og “bydelen” Gamle Nes. Hallingdalselva er bredere, bygda er flat, frodig og omkranset av fjell. Høyfjellene i Nes kan nesten ta pusten fra deg! Du kan fiske i elver og vann, bade i Trytetjern, sykle og vandre etter merkede løyper, spille golf, ri og padle. Nesbyen er også kjent for sitt gode klima.

Rolige dager med bading i stille fjellvann, fisking i små bekker, sykling gjennom levende stølslag, eller fartsfylte motoraktiviteter? På Gol og Golsfjellet finnes et nett av lett tilgjengelige merkede sykkelruter og turstier. Museer, stølsliv, barnas bondegård og Norges største kombinerte badeland inne og ute! Gol er også handelssentrum i Hallingdal med trivelige handlegater. Det ideelle utgangspunkt for dagsturer.

I fjellbygda Hemsedal står aktivitetene i kø: Det er 179 km (35 ruter) merkede og graderte vandreruter inkludert det populære Topp 20 programmet, 240 km merkede og graderte sykkelruter (14 ruter), 2 sykkelparker, 2 golfbaner, unikt fiske, Via Ferrata klatresti, paragliding, ørretsafari, elgsafari, stølsbesøk og hundekjøring på hjul med mer.

Ål er kjent som en kultur- og frilufts kommune i Hallingdal. Her finner du Ål Bygdamuseum, Rolf Nesch museet, Ål kulturhus og Hallingdals eldste stavkirke: Torpo Stavkirke. Her har du også en naturlig inngang til Skarvheimen, hvor du med utgangspunkt i Bergsjøområdet kan fiske eller ha mange flotte vandre- og sykkelturer i naturskjønt høyfjellslandskap.

Geilo ligger flott plassert ved foten av det imponerende høyfjellsplatået Hallingskarvet Nasjonal Park med Nasjonalparken Hardangervidda som nabo. Her kan du kombinere velvære og avslapping med deilig mat og drikke i vakre omgivelser. Fjell- og brevandring, hvor adrenalinet får lov til å pumpe, koselige turer rundt Ustedalsfjorden eller prøv Norges flotteste sykkelvei: Rallarvegen. Smi ditt eget hulderstål hos smeden Geilosmiu! Geilolia Høydepark: for små og store med stiger, klatrenett, Tarzan slynger etc.

Nærøyfjorden og Hardangerfjord

National Geographic har kåret Nærøyfjorden til verdens best bevarte reisemål. Den vakre fjorden er en side arm av Sognefjorden og er på sitt smaleste bare 250 meter bred. Fjorden fikk i 2005 plass på UNESCOs verdensarvliste. I mai står hele Hardangerford i blomst.

Flåmsbana

Opplev Flåmsbana: en utrolig togreise mellom Flåm stasjon innerst i Aurlandsfjorden og opp til høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen (870 moh). Toget har avganger hele året og stopper blant annet ved Kjosfossen hvor du om sommeren kan høre Huldra synge magiske toner.

Aurlandsvegen

Aurlandsvegen er fjellveien mellom Aurland og Lærdal (Fv243) og tar deg fra 0-1306 moh. Siden det ofte er flere meterhøye brøytekanter midtsommers, har veien fått tilnavnet Snøvegen.
Et unikt og nybygd utsiktspunkt, Stegastein, gir deg panoramautsikt over Aurlandsfjorden.

Isbreer

Hardangerjøkulen isbreen du kan oppleve gjennom organisert brevandring. Her kan du vandre på den spesielle blåisen hvor dyktige guider gir deg tilgang til en helt spesiell naturopplevelse. Turene byr på utfordringer og gir deg ny kunnskap om vår sårbare natur.

Mol Travel Campings Noorwegen
Mol Travel Campings Noorwegen